Renovatie Dubbel glas

Bij een renovatie van de ramen en eventueel kozijnen is de keus voor dubbel glas snel gemaakt. Maar welke soorten zijn er allemaal en waar zitten de verschillen? Schildersbedrijf Huiting adviseert u graag.

Comfortabel
Geen koude luchtstroming meer als u dicht bij de ramen zit. Besparing op stookkosten. Per m2  dubbel glas bespaart u gemiddeld 20 – 25 m3 gas. Afhankelijk van het vertrek levert dit op dit moment circa 23 euro besparing per m2 per jaar op.

Geluidswering
Bij enkel glas kan u last hebben van wegverkeer, treinverkeer, industrie, blaffende honden of spelende kinderen. Dubbelglas isoleert dit soort geluiden een stuk beter dan enkel glas. Door toepassing van een bredere spouw en dikker en/of gelaagd glas met akoestische folie kan ervoor gezorgd worden dat ook de geluiden die niet door standaard dubbelglas worden gefilterd tegengehouden worden.

Veiligheid
Veiligheid is een groot begrip en reikt op glasgebied van het voorkomen van verwondingen tot het belemmeren van doorvallen, kogelwering, brandwering en inbraakbeveiliging. Dubbel (HR++) glas is sterker dan enkel glas en bestaat uit minimaal twee glasbladen en biedt daardoor een hogere weerstand. Wenst u één of meer toepassingen zoals hierboven dan kan deze toegevoegd worden aan de beglazing.


Verkleuren
Dubbelglas kan verkleuring tegen gaan. Het beste kunt u dan kiezen voor gelaagd glas met één of meerdere PVB folies (polyvinylbutyral).
Wilt u meer weten over de voordelen van dubbelglas klik dan hier voor het aanvragen van informatie,

Geschikte Kozijnen bij renovatie dubbel glas
Bij het plaatsen van renovatie dubbel glas bij renovatie dubbel glas en kozijnen zal er eerst gekeken moeten worden of uw kozijnen daarvoor geschikt zijn. Het komt daarom veel voor dat bij renovatie dubbel glas ook uw kozijnen vervangen moeten worden. Wilt u weten of uw kozijen geschikt zijn voor het plaatsen van dubbel glas? Vraag dan hierinformatie aan voor een geheel vrijblijvende offerte

Onlangs is er een mooi project afgesloten van renovatie dubbel glas en kozijnen in de gemeente Winschoten. Hier zijn 32 woningen gerenoveerd. Schildersbedrijf Huiting heeft hier erg zijn best gedaan om de bewoners weer een mooi afgewerkt huis te geven. Zie hier het nieuwsbericht over deze renovatie

Bekijk ook: